Loading...

Voice Coach

 The only way the human mind can directly contact reality is by intuition, by combining instinct with intelligence - instinct alone can give the concrete feel of knowledge .                                                                                      

Ruzanna geeft professionele privé zanglessen in Hilversum. Deze lessen bieden een persoonlijke en intensieve begeleiding.

Doel van de lessen

Doel van de lessen is je stem en lichaam met elkaar in balans te brengen, zodat je zingen ervaart als een dynamisch fysieke belevenis van je eigen energie.

  • Zangtechniek (gebaseerd op klassieke basistechniek)
  • Leren om te zingen met zelfvertrouwen
  • Ademtechniek (ademsteun, een binding tussen adem en klank, tussen ademsteun en resonans)
  • De klankvorming met gebruiken van je verbeeldingskracht (creatief omgaan met je klankmogelijkheden)
  • Het fysieke aspect van zingen
  • Houding en presentatie
  • Repertoirekeuze
  • Interpretatie

Er wordt jaarlijks een concert van leerlingen georganiseerd ten behoeven van  podiumervaring.

Proeflessen

Ben je nieuwsgierig om eens mee te maken hoe fascinerend en inspirerend zangles kan zijn, neem dan contact op voor een proefles of voor een optionele proefperiode van 5 lessen.

 

Info en contact  r.nahapetjan@gmail.com


Enkele reacties van leerlingen

JILLES MOLENAAR

Zangles bij Ruzanna is een echt feest. Door haar persoonlijke benadering leer je je eigen echte stemgeluid kennen. Zonder trucjes en foefjes, maar met een perfecte techniek de hoogste en de laagste noten zingen geeft je het gevoel van Yes, I can!  Dan komt misschien het allermoeilijkste: de tekstinterpretatie.
 Ook hierin leidt en stuurt Ruzanna je met vaste hand naar je eigen emoties.
Kortom: bel, mail, ontmoet Ruzanna. 
De zanghemel gaat voor je open.

ANNELIES SLOK

Sinds twee jaar heb ik zangles van Ruzanna Nahapetjan.De zanglerares is zeer bevlogen in het lesgeven en het overbrengen van haar kennis op het gebied van zang.Op haar eigen wijze leert ze je omgaan met je stem en techniek van de zang.Ze heeft mij meer zelfvertrouwen in mijn stem mogelijkheden gegeven.Met haar warme persoonlijkheid en betrokkenheid geeft ze mij energie en kennis op het gebied van muziek.Tevens ontdek ik nieuwe muziek wat mijn leven verrijkt.

RIJKO DUITS

Ruzanna leert mensen loslaten. Loslaten van controle, prestatiedrang enz. Dit allemaal gefundeerd op een goede ademsteun. Laat de muziek stromen en laat je emoties de vrije loop. Dan pas maak je muziek. Niets proberen toe te voegen, niet nadenken over die hoge noot. Loslaten, het komt echt wel. Ik moet dan ook bekennnen dat zij gelijk heeft. Na de les ben je dan ook weer vrij en leeg in je hoofd. Op dat ene stemmetje na dat zegt ; "wat heb ik toch een fantastische zangjuf"

MARIT JANSEN

Ik heb nu 3 jaar les gehad bij Ruzanna en heb ontzettend veel geleerd. Niet alleen over zangtechniek, maar ook over interpretatie en emotie in de zang. Ruzanna is een goede lerares die het beste uit iedereen weet te halen.  Naast dat ik veel geleerd heb bij Ruzanna heb ik ook ontzettend veel plezier met mijn zanglessen én de gevolgen ervan. Door de zanglessen heb ik niet alleen beter leren zingen, maar ook het zelfvertrouwen gekregen om dit te doen! Kortom als je wilt leren zingen, neem lessen bij Ruzanna!

NYNKE ERKELENS

Ruzanna is een zeer inspirerende zangdocent. geen les is hetzelfde. Door haar kritische luisteren en creatieve aanwijzingen weet zij mij altijd te prikkelen tot een betere manier van zingen en leert zij mij mijn eigen mogelijkheden met zingen te (her)kennen. In de twee jaar dat ik les heb ben ik enorm gegroeid in mijn zangtechniek en ook in mijn zelfvertrouwen in mijn stem en zingen. Mijn stem en lichaam zijn meer naar elkaar toe gegroeid, bijvoorbeeld rondom de stembreuk. Dat voelt heel bevrijdend en geeft mij nog meer plezier in het zingen. Elke les is altijd weer een feest waar ik elke keer weer naar uit zie!

TOM KOORNWINDER

Ruzanna is een fijne zanglerares. Met veel geduld leert ze je hoe je beter kunt zingen. Dit is soms een lange weg, maar het is een mooie ervaring als het kwartje tenslotte valt. Door haar lessen neemt je zelfvertrouwen toe. Bij de keuze van repertoire geeft ze je veel vrijheid om je eigen smaak  en belangstelling te volgen. Ze geeft verbluffend goede aanwijzingen voor de interpretatie van een lied, ook als het lied nieuw voor haar is. Ze kan tijdens de lessen ook heel redelijk, á vue, het lied begeleiden.

 

Teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL