Loading...

Ensembles

ALMA CLAVE

Het duo  ALMA CLAVE  bestaat uit  Ruzanna Nahapetjan ( sopraan ) en  Roderigo de Merina ( piano ).

Ruzanna  Nahapetjan:  Alma Clave betekent letterlijk sleutel van de ziel. Wanneer wij de ziel van de luisteraar kunnen raken, dan hebben wij de juiste sleutel. Elke ziel is een gesloten schat, die soms moeilijk te bereiken is. En toch kan een teder geluid of het verhaal achter de noten van een compositie mensen zo raken dat er een diepere verbinding onstaat tussen de zielen van de componist, de uitvoerenden en de toehoorders. Een verbinding waarin zij hun menselijke emoties, verlangens en dromen herkennen die onze ziel nooit verlaten, ook datgene wat misschien weggestopt is in de verste hoeken van hun hart. De muziek is de sleutel tot onze zielen.

A true artist is not one who is inspired, but one who inspires others (Salvador Dali)

Roderigo Robles de Medina:  Door onze muziek willen wij de mensen raken in hun diepste psychologische en emotionele bewegingen die de kern van het leven en de mens uitmaken. Het samen musiceren heeft een esoterische werking en brengt een gevoel van verbinding met onzichtbare en hogere dimensies.

Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheid en filosofie                                                                                        (Ludwig van Beethoven)


DUO GIOCONDA

Ruzanna Nahapetjan ( sopraan ) en Lilit Sati ( mezzosopraan ) zijn in 2013 met veel succes als duo van start gegaan. Begeleid door hun pianist brengen zij een wervelend programma met een melange van klassiek repertoire en volksmuziek. Daarin blijven zij trouw aan hun verwantschap met de Slavische landen en hun geboorteland Armenië.

Lilit Sati woont al geruime tijd in Nederland. Zij studeerde solozang aan het Maastrichts Conservatorium  bij Frans Kokkelmans en is cum laude voor haar bachelor geslaagd.In 2010 rondde zij haar master solozang af en een jaar later slaagde zij voor haar bachelor koordirectie bij Ludo Claessen. In 2009 behaalde zij de eerste prijs tijdens het gerenommeerde concours  Les nouveau talents de l'art lyrique   in Ans (België). Zij is vanzelfsprekend gespecialiseerd in liederen in de talen waarin ze is opgegroeid. Daarnaast voelt zij zich evenzeer thuis in het oratoriumrepertoire en soleert en acteert zij met hetzelfde gemak in opera’s. Een van haar favoriete rollen is Carmen in de gelijknamige opera van Bizet. Naast de vele concerten werkt Lilit regelmatig mee aan verschillende producties in Nederland en België, en is ze verbonden aan diverse kamermuziekensembles.

GIOCONDA betekent  " glimlachend " . Duo Gioconda valt dan ook op door een sterk afwisselend repertoire en een spontane, lichtvoetige presentatie. U wordt in vogelvlucht meegenomen door de Europese muziekgeschiedenis: geliefde duetten uit barok  (Pergolesi, Purcell, Vivaldi ), klassiek (Mozart ) en romantiek (Rossini, Dvořák,Tchaikovsky, Brahms, Mendelssohn en Schumann ).

Meesterwerken uit oratorio worden afgewisseld met sfeervolle romantische wereldlijke liederen waarin thema’s als liefde, natuur en menselijke emoties centraal staan.

Daarnaast zingt het duo ook operaduetten, zoals het bekende Lakme (bloemenduet) van Delibes. Speciale aandacht geeft het duo aan de muziek van hun vaderland: Armeense klassieke muziek en volksliederen ( Komitas Vardapet ). Dit is muziek die in Nederland slechts zelden te horen is. Dat alleen al maakt het bijwonen van een concert van dit bijzondere duo tot een unieke belevenis.

Nadere informatie

E-mailruzannaconcerten@gmail.com

 

Teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL